در دومين روز از رزمايش بزرگ «محمد رسولالله»، نيروي زميني از انواع سامانهها و ادوات خود در جهت نمايش قدرت نيروهاي مسلح بهره برد که برخي از آنها براي اولين بار در در صحنه عملياتي به نمايش در آمده بودند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، دومين روز از اين رزمايش با محوريت يگانهاي رزم زميني ارتش برگزار شد که در آن انواع سامانهها و يگانهاي نيروي زميني ارتش به اجراي ماموريت پرداختند.
در همين راستا بالگردهاي کبري هوانيروز در منطقه رزمايش حضور پيدا کردند و به پشتيباني از يگانهاي زميني پرداختند.
اين بالگردها همچنين با سلاحهاي کاليبر سبک و راکتي خود اهداف مورد نظر را منهدم کردند.
از سوي ديگر تانکهاي ذوالفقار و صمصام که تانکهاي ايراني هستند توانمندي خود را در عرصه رزم زميني به نمايش گذاشتند. اين تانکها که به دست متخصصان داخلي ساخته و به روز رساني شده است، توانمندي خوبي به نيروي زميني افزوده است.
به گفته مسئولين سيستم ارتباطي صدها تانک نيروي زميني بومي شده و تغيير کرده است. اين سيستمها در گذشته سيستمهايي خارجي بوده که به همت متخصصان سيستمهاي ايراني جايگزين آن شده است.
تانک ذوالفقار اولين تانک تماماً ايراني است که ساخت آن در داخل کشور در سال 1374 با اتکا به توان متخصصان داخلي انجام شد.
متخصصان صنايع دفاعي هر روز بر روي نمونه جديدتري از تانک ذوالفقار کار ميکنند تا اين تانک بتواند در ميادين نبرد و دفاع زميني کارآيي خودش را حفظ کند و متناسب با تهديدات، تغييراتي در آن ايجاد و آن را متناسب با نياز ميدان نبرد آماده و پيشرفته کردهاند.
اين تانک تاکنون چندين مرحله ارتقا يافته و نسلهاي مختلفي از آن توليد شده است و در نسلهاي جديد ذوالفقار نيز سيستم هدايت آتش بهروز و سامانههاي ليزري نصب شده بود.
در بخش ديگري از اين مرحله رزمايش، سامانههاي موشکي ضدزره طوفان و دهلاويه با موفقيت شليک و به اهداف مورد نظر اصابت کرد. سامانه ضدزره طوفان علاوه بر شليک از يگان زميني توسط بالگردها نيز شليک شد.
دهلاويه يکي از پيشرفتهترين موشکهاي ضدزره است که براي انهدام انواع تانکهاي پيشرفته مجهز به زره واکنشگر طراحي شده است.
اين موشک با بهرهبرداري از هدايت خاص که در مقابل انواع جنگهاي الکترونيکي دشمن مقاوم است، سرجنگي و موتور پرواز موشک انداز و قابل حمل توسط نفر موجب شده است که سامانه موشکي ضدزره دهلاويه به عنوان يک جنگافزار کارآمد در نبرد ضد تانک شناخته شود.
موشک دهلاويه با توجه به نمونه هاي قبلي، اولين موشک ضدزره ايراني است که با سامانه هدايت ليزري نيمه اتوماتيک، توان اصابت دقيق به اهداف متحرک و يا ثابت را دارد و همانند اسلاف خارجي خود همانند AGM-114 هلفاير ميتواند به کابوسي براي ماشين آلات نظامي تبديل و حتي بر ضد اهداف پرندهاي همچون بالگردها نيز به کار رود.
در سيستم برخوردي، موشک دهلاويه داراي يک سر جنگي دو مرحلهاي است که توان بالايي براي نفوذ به زرههاي واکنشگر با مقاومت بالا محسوب ميشود.
موشک طوفان نيز يکي از پيشرفتهترين موشکهاي ضدزره و داراي دو سر جنگي است که با وارد کردن نيروي مخرب و ويرانگر به هدف، قادر است با عمق نفوذ بالا خودروهاي زرهي، تانک و نفربر را منهدم کند.
اين موشک به عنوان توسعه يافتهترين نمونه خانواده طوفان، طراحي و ساخته شد که تصاوير آن نشان دهنده تفاوتهاي محسوسي حتي نسبت به آخرين نمونههاي خارجي تاو است.
طوفان بر خلاف نسلهاي قبلي از روش هدايت پيشرفته با استفاده از پرتو ليزر برخوردار است که ضمن حفظ آن از آسيب پذيري در برابر جنگ الکترونيک دشمن، دقت بسيار بالايي نيز به آن مي دهد.
اين موشک داراي سر جنگي دو مرحله و يک ميله نفوذگر جمع شونده جديد نيز هست. ميزان نفوذ اين موشک در زره بيش از نسل هاي قبلي عنوان شده است.
در حوزه استفاده از سلاحها نيز تفنگ تک تيرانداز شاهر، اخگر و 6 لول محرم نيز توانمندي خود را در عرصه رزم زميني به نمايش گذاشتند.
تفنگ تک تيرانداز «شاهر» با کاليبر 14.5 ميليمتر و وزن 22 کيلوگرم و طول 185 سانتي متر، 3 هزار متر برد موثر و 4 هزار متر برد مفيد دارد.
اين تفنگ تکتيرانداز ارتش براي استفاده مطلوب به 3 نفر نياز دارد. از قابليتهاي اين تفنگ درگيري و انهدام انواع سنگرهاي بتوني، خودروهاي زرهي، بالگرد و نقاط تجمع نفرات دشمن است.
اين سلاح بر مبناي نيازهاي تاکتيکي روز نزاجا به صورت کاملا بومي طراحي و ساخته شده و قابليت درگيري در عمق را شديدا افزايش داده است.
همچنين اين اسلحه دقت اصابت را بالا برده و اثربخشي در انهدام اهداف را به صورت چشمگيري مضاعف ميکند.
سلاح اخگر که يک سلاح کاليبر 7.62 و 6 لول است توسط سازمان جهاد خودکفايي نزاجا توليد و به يگانها تحويل داده شده است.
اين سلاح قدرت نواخت 4 هزار و 500 گلوله در دقيقه را دارد.
سلاح 6لول «محرم» نمونه داخلي نداشته و تمام فرآيند طراحي و تدوين دانش فني ساخت آن در نزاجا احصاء شده است.
نواخت آن 2000- 2500 تير در دقيقه بوده و قابليت بکارگيري در زمين، هوا و دريا را دارد.
اين تيربار ميتواند بر روي ادوات زميني (خودرو، تانک، نفربر) بالگرد و هواپيماهاي بدون سرنشين، ناوها و ناوچهها نصب شود.
در اين مرحله از رزمايش همچنين يگان پهپادي نيروي زميني ارتش با پرواز هواپيماهاي بدون سرنشين خود به ايفاي نقش پرداخت و کار شناسايي و جمعآوري اطلاعات را انجام داد.
يکي از پهپادهايي که در اين رزمايش شرکت داشت، پهپاد «شاهين» بود، اين پهپاد سنگينترين پهپاد نيروي زميني ارتش و از خانواده مهاجر است.
استفاده از زمين مسلح يکي ديگر از تاکتيکهاي نيروي زميني ارتش در رزمايش بود که با موفقيت صورت گرفت.
تاکتيک زمين مسلح به عنوان يکي از اقدامات ارتش در مقابله با هرگونه تهديد احتمالي دشمن به شمار ميآيد.
پيش از اين فرماندهان نيروي زميني ارتش از به کارگيري اين روش در برخي مناطق جنوبي کشور خبر داده بودند.
يکي ديگر از نکات مهمي که امروز در رزمايش صورت گرفت، شرکت گردانهاي احتياط در رزمايش بود.
با فراخواني که امروز به صورت پيامکي صورت گرفت، سربازاني که 4 ماه از پايان خدمت آنها گذشته بود در قالب دو گردان در منطقه عمومي رزمايش حاضر و به اجراي ماموريت پرداختند.
روز دوم رزمايش بزرگ محمد رسولالله ارتش جمهوري اسلامي امروز در چند رزمگاه برگزار شد که در اين راستا رزم صحرايي، استتار و ... توسط يگانهاي زميني به اجرا درآمد.
در اين مرحله از رزمايش جمعي از فرماندهان عاليرتبه نيروهاي مسلح و ارتش در منطقه عمومي رزمايش حضور يافتند و از نزديک در جريان اجراي ماموريت يگانها قرار گرفتند.
در همين راستا سردار سرلشکر غلامعلي رشيد جانشين رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح، سردار سرلشکر محمد باقري رئيس سازمان ارکان نيروهاي مسلح، امير سلامي معاون عمليات ستاد کل نيروهاي مسلح، امير موسوي جانشين فرمانده کل ارتش، امير پوردستان فرمانده نيروي زميني ارتش، سردار علي عبدالهي معاون آماد و پشتيباني و تحقيقات صنعتي ستادکل، سردار شادماني، سردار محرابي و حجتالاسلام رمضاني از فرماندهان عاليرتبه ستادکل نيروهاي مسلح در منطقه عمومي رزمايش حاضر شدند.